Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 1 juli 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 26)

Deze week twee tekeningen van George Petty (1894-1975) de 'uitvinder' van de Petty Girl, een - in met name Amerika - razend populaire pin-up variant. Zo populaire dat er in 1950 zelfs een film over is gemaakt: The Petty Girl.

George Petty tekende zijn pin-ups niet alleen als stand allone's. Ze traden ook veelvuldig op in advertenties, zowel van artikelen voor vrouwen als voor mannen. Zie voor meer daarvan hier.

Wat opvalt aan veel van zijn tekeningen is dat ze maar half af lijken te zijn. Alsof er nog wat aan moet worden gesleuteld.
Een tweede opvallende zaak is dat de meisjes vaak telefoneren.

De werkende loopbaan van de in Abbeville, Louisiana geboren artiest ligt voornamelijk tussen 1933 en 1956. De bovenstaande prenten heeft hij bij gelegenheid van zijn pensioen in 1956 getekend, beide voor het tijdschrift Esquire, waarvan hij jarenlang de huisartiest is geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten