Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 27 april 2012

BOEKOMSLAG DE DRINKER

Klein boekje met een opvallende omslag in de stijl van de Amsterdamse School, geschreven door Katarina Botsky, vertaald door Koos Vorrink. Het is uitgegeven bij uitgeverij  'De Ontwikkeling' , voorloper van De Arbeiderspers in 1923. Er wordt nergens een ontwerper vermeld. Toen zag ik bij het opwaarderen van de kleuren de initialen FC. Wie is dit? Ik stuurde een mail naar specialist Rob Aardse. Hij schreef mij:. "Het  schitterende Amsterdamse School / Art Deco ontwerp is van Fré Cohen (1903-1943) een beroemd ontwerpster uit die tijd. Bij de oorspronkelijke uitgave behoort een stofomslag, in geel met donkerblauw, in een totaal andere – blote dame met druiven en bloemen- puur illustratieve stijl, een ontwerp van Roelf Gerbrands". Bedankt Rob.


Wil je meer weten over Fré Cohen, klik dan hier. 

Om het ontwerp beter zichtbaar te maken heb ik (heel oneerbiedig) de kleuren dik aangezet. Hierdoor werden de initialen zichtbaar midden onder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten