Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 29 april 2012

DIK (1927-2012)

Gisteren, 28 april, is in Hoorn de tekenaar Dik Bruynesteyn (1927-2012) overleden. Bruynesteyn werd vooral bekend door zijn sporttekeningen, die hij al vanaf 1947 publiceerde, en in het bijzonder door de figuur Appie Happie, die vanaf 1971 als dagstrip in verschillende kranten zijn voetbalkunsten laat zien.

Maar de avonturen van Appie is zeker niet het enige werk dat de tekenaar, die vaak ondertekende met enkel Dik, heeft gemaakt. Honderden illustraties en cartoons zijn uit zijn pen gevloeid, zo niet duizenden. Daaronder zit ook onderstaande boekje dat ik toevallig nog niet zo heel lang geleden was tegengekomen: Spelenderwijs voetbalregels in woord en beeld, uit 1968 (4de druk).
Het boekje meet 17,5x10,5 cm, telt 128 blzz en bevat 76 tekeningen van Dik.
Dik Bruynesteyn is 84 jaar geworden.

1 opmerking:

  1. Inderdaad, een vakman, hij ruste in vrede. Karikaturist, sneltekenaar, schreef zijn stripverhalen zelf, met vaak een knipoog naar de actualiteit, typisch Hollands.

    BeantwoordenVerwijderen