Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 6 april 2012

FRANCOISE DORLEAC 1/16: LES LOUPS DANS LA BERGERIE

Vandaag de eerste film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): Les loups dans la bergerie (1960), geregisseerd door Hervé Bromberger (1918-1993).

Een groep voortvluchtige bankrovers verbergt zich in een heropvoedingscentrum en gijzelt de leiding. De pupillen hebben aanvankelijk bewondering voor de bravoure van de de zware jongens, maar zijn uiteindelijk toch solidair met hun opvoeders en slagen erin de gangsters te overmeesteren en aan de politie uit te leveren, hetgeen de nodige spanning oplevert.




Ik heb drie posters kunnen vinden, de eerste is de Franse, de tweede - sorrie voor de beroerde kwaliteit, maar ik vond hem toch apart genoeg om te plaatsen - uit België (tweetalig), de derde is afkomstig uit Duitsland.




Dat de film ook in Nederland gedraaid heeft tonen de onderstaande advertenties min of meer aan. De eerste komt uit een film vakblad, de tweede uit een krant. Opvallend is het verschil met de Belgische titelvertaling. Daar spreken ze over een schapenstal, wij hebben het over een schaapskooi.

In de film zit muziek. Die is geschreven door Serge Gainsbourg, gearrangeerd door Alain Goraguer en op singel uitgebracht door Philips (432 447 BE).






Tot slot twee stukjes van deze muziek ter beluistering.








De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Les Portes claquent (1960).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten