Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 25 september 2012

BEDKNOBS AND BROOMSTICKS PUZZEL

Een 36 stukjes tellende puzzel van de film Bedknobs and Broomsticks (1971).
Het is een uitgave van het Engelse bedrijf Hope, maar zeer waarschijnlijk gemaakt voor de internationale markt, aangezien de filmtitel in vier talen op de doos (30x21cm) staat vermeld. Zelfs in het Nederlands: Heksen en bezemstelen. Het onderwerp is (ik zou haast zeggen uiteraard) de getekende voetbalwedstijd, welke meteen ook het beste deel is van de film.
De puzzel heet dan ook De voetbalmatch en is No. 30. Of het hier gaat om de dertigste puzzel uit deze film of om de dertigste in een reeks van Disney-puzzels, zou ik niet weten.
Er wordt nergens een jaar van produktie vermeld, maar dat zal vermoedelijk niet ver afliggen van het jaar dat de film in roulatie is gegaan (1971 dus).

1 opmerking:

  1. Beste,
    het gaat waarschijnlijk om nr.30 uit een reeks Disney-puzzels. Ik heb nr.31 en die heet: de aristokatten, bovenop het dak.
    Groet, Greatvintage

    BeantwoordenVerwijderen