Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 18 september 2012

GER SMIT (1933-2012)

Afgelopen vrijdag (14 september) is Ger Smit (1931-2012) in zijn woonplaats Vorden overleden. Hij was vooral bekend als stemkunste-naar. Zo verleende hij onder meer zijn stem aan maar liefst 13 dieren uit De Fabeltjeskrant, onder wie Lowieke de Vos, als wie hij ook zong.
Ook in de gedaante van zijn andere dierenkarakters heeft Ger Smit gezongen, bijvoorbeeld Bor de Wolf. Zingend onderscheid maken tussen de verschillende dieren lijkt me bijzonder lastig. Ger was een ware artiest op dat gebied.

Ger Smit is de tweede van het befaamde Fabeltjeskrant stemmentrio die komt te overlijden. Eerder was dat al Frans van Dusschoten (1933-2005). De derde die veel stemmen voor haar rekening nam/neemt is actrice Elsje Scherjon (1938).
Behalve stemkunstenaar was Ger Smit ook akteur. Vanaf zijn eerste rol als Mak in 'Mik & Mak' (1962) tot aan rechercheur Bronkhorst in 'Goede Tijde Slechte Tijden' (1994-1999) en de vader in 'Echt waar' (2002) is hij vrijwel doorlopend te zien geweest op de Nederlandse TV dan wel in de bioskoop. Zie voor een volledig overzicht het IMDB.

Ger Smit is 79 jaar geworden.

1 opmerking:

  1. Weer een stuk jeugdsentiment verdwenen. Prachtig track 2, die smartlapparodie.

    BeantwoordenVerwijderen