Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 4 september 2012

DISNEY DINSDAG: EURO DISNEY METALEN BORD

Hoe noem je zoiets? Het is netalen plaat van 30x16cm, met de figuren en tekst er in relief in gestanst. Een soort nummerbord, zonder nummer of een reclamebord zonder reclame. Hoe dan ook, een redelijk gedateerd bord want Euro Disney bestaat al lang niet meer (heet sinds 1994 Disneyland Parijs). Het park opende haar deuren in 1992. Dit bord kan dus gedateerd worden tussen 1992 en 1994.

1 opmerking:

  1. Goeie vraag, wat is hier de bedoeling van? Misschien net zo ondoordacht als Euro Disney zelf, dat na de start al snel over de kop ging, en op het laatste moment door een rijke arabier werd gered. Die plaat heeft inderdaad veel weg van een autonummerbord, al suggereren die gleuven iets anders. Misschien dienen die om een stel platen met een lint onder elkaar te hangen?
    Al met al slechte marketing, want in Amerikaanse jongenskamers in de jaren ´50 en ´60 was een wand vol autonummerborden niet ongebruikelijk, maar hier in Europa is dat geen traditie.

    BeantwoordenVerwijderen