Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 7 september 2012

FRANCOISE DORLEAC 6/16: ARSENE LUPIN CONTRE ARSENE LUPIN

Vandaag de zesde film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): Arsène Lupin contre Arsène Lupin (1962), geregisseerd door Edouard Molinaro (1928).
Gentleman-dief Arsène Lupin is overleden en heeft bij wijze van erfenis zijn zoon de instruktie gegeven om de kroonjuwelen van Poldavië te stelen. Hij blijkt echter ook nog een onechte zoon te hebben, die zich gerechtigd voelt om hetzelfde te gaan doen.
Van deze Franse rolprent uit 1962 bestaan op zijn minst 7 posters.

De muziek in deze film is van Georges van Parys (1902-1971). Bij mijn weten is er nooit een soundtrack van uitgebracht. Om toch wat te laten horen heb ik de video (opname van TV) erbij gepakt. Hieronder eerst het beginthema van de film, dan de muziek van de eindtitels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten