Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 24 november 2012

BEVERLY HILLS 90210 24: BUBBLE GUM

Onze oosterburen hebben in 1992 ook een duit in het zakje gedaan (of juist eruit gehaald!) wat betreft de populariteit van de TV-serie Beverly Hills 90210, met een serie plaatjes die als sticker om een stukje kauwgum verpakt zaten.
Elke sticker (3,5x6cm) kon je vervolgens plakken in een daarvoor gemaakt 'super-sammelalbum', zoals ze het zelf noemen: Een doormidden gevouwen A-4 velletje, geschikt voor 32 plaatjes.
VOORZIJDE
OPENGEVOUWEN MIDDENDEEL
ACHTERZIJDE
Ook als je het 'album' niet kompleet hebt, ziet het er (vanwege de voorgedrukte plaatjes) toch nog leuk uit. Op de toonbank stond destijds een doos (22x15x5,5c), van waaruit de kauwgum werd verkocht. Daar zaten er 200 in.

De kauwgum is een produkt van Herbert Kuroczik uit Mülheim an der Ruhr en alleen bedoeld als verkoopartikel in Duitsland, Oosternrijk, Zwitserland en de Benelux.
Het is gemaakt door Vidal Golosinas uit Spanje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten