Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 9 november 2012

BOEKOMSLAG: OM DE MACHT (1930)

Een opvallende omslag voor het (dikke) boek 'Om de macht' van Ralph Springer. Het ontwerp hinkt eigenlijk op twee benen. De lettering is redelijk modernistisch en typerend voor de jaren van het Interbellum. De wapens, hoewel opvallend gerangschikt, zijn nogal klassiek.


De ontwerper heeft zijn handtekening centraal achtergelaten, maar ik kan er niets van maken. Weet iemand wie er achter deze signering schuil gaat?


De uitgever is N.V. Algemeene Boek- en Handelsdrukkerij, voorheen Batteljee & Terpstra te Leiden. De jaren van schrijven 1926-1930, het jaar van uitgave is niet bekend.

2 opmerkingen:

  1. Brinkman:
    Om de macht. Roman. Leiden, Alg. boek- on handelsdrukkerij vh. Batteljee & Terpstra. 1931. 4o. (433). fl. 4.90 ; geb. ff. 5.90.

    BeantwoordenVerwijderen