Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 2 november 2012

FRANÇOISE DORLEAC 10/16: LA CHASSE À L'HOMME

Vandaag de tiende film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): La chasse à l'homme (1964), haar tweede film onder leiding van regisseur Edouard Molinaro (1928) en opnieuw naast Jean-Paul Belmondo (1933) en Jean-Claude Brialy (1933-2007). Ook speelt ze voor de tweede keer in een film samen met haar zus Catherine Deneuve.
Een jongeman die op het punt staat te trouwen, wordt het huwelijk door middel van verhalen door vrienden zo tegen gemaakt, dat hij besluit te vluchten. Hij gaat met zijn vrienden op vakantie, in plaats van op huwelijksreis. Via allerlei avonturen geeft hij (en ook zijn vrienden) uiteindelijk toch het ja-woord aan iemand.

Van deze film bestaan minstens 7 verschillende posters.


Ook in dit geval bestaat er (zeer waarschijnlijk) geen Nederlandse poster (we gebruiken hier liever het originele materiaal), ondanks het feit dat hij hier wel in de bioskopen heeft gedraaid, getuige een bewaard gebleven krantenadvertentie. Nederlandse titel: De jacht op het boterbriefje.
Dat de film iets meer aandacht had dan alleen een advertentie toont het volgende artikeltje.
De muziek voor de film is geschreven en uitgevoerd door Michel Magne en Georges Zambeteas. Er is op vinyl een EP van verschenen (Ducretet Thomson 460 V 646)
(Vanwege het ontbreken der singel, zijn onderstaande tracks geript uit de film)
GENERIQUE
DANS LA CAFÉ GRÈQUE LA FIN
De film is ondertussen uitgebracht op DVD, eenmaal in de serie van Jean-Paul Belmondo films en een tweede versie (zie onder) in een reeks films van scenarioschrijver Michel Audiard (1920-1985).
De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is La Ronde uit 1964, van regisseur Roger Vadim (1928-2000).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten