Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 16 november 2012

FRANÇOISE DORLEAC 11/16: LA RONDE

Vandaag de elfde film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): La ronde (1964),  van regisseur Roger Vadim (1928-2000) en opnieuw met o.a. Jean-Claude Brialy (1933-2007). Tot voor kort wist ik niet dat Françoise in deze film meespeelde. Het IMDB geeft het evenwel zo aan. Ikzelf heb de film niet gezien. Het is vermoedelijk een zeer kleine anonieme bijdrage, wat best vreemd is op dit moment in haar loopbaan. In deze film speelt een nog jonge Jane Fonda (1937) de hoofdrol.
De wisseling van 10 klantjes bij een hoer - aan de vooravond van WO1 - begint met een soldaat en eindigt met een graaf, waarmee een kring is gesloten. In de handen van regisseur Vadim een reeks voorspelbare pikanterieën.

Ik heb 9 posters van deze film gevonden, niet allemaal even goed van kwaliteit, maar het gaat om een algemeen idee.
De muziek voor de film is geschreven en uitgevoerd door Michel Magne. Er is op vinyl zowel een LP van verschenen met 15 stukken muziek (Ducretet-Thomson 300 V 135)...

...alsook een EP met slechts 4 tracks.
Er is eveneens een Amerikaanse editie verschenen onder de titel Circle of Love.
Ter illustratie van de muziek wil ik twee stukken laten horen, te beginnen met het thema
LA RONDE
en LE TANGO DES FOLIES DOUCES
De film is uitgekomen op video en ondertussen ook op DVD.
De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Genghis Kahn uit 1965 van regisseur Henri Levin (1909-1980).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten