Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 21 februari 2014

BOEKOMSLAG: DE ANDERE WERELD (1934)


Een boekomslag met een duidelijke interbellum sfeer, 'De andere wereld' door M.H. Székely-Lulofs (schrijfster van 'Rubber' en 'Koelie'). Dit keer niet alleen de typografie. Ontwerper wordt nergens vermeld.

Op de eerste pagina het vignet van de N.V. Uitgeversmaatschappij "Elsevier" uit Amsterdam. Duidelijk zichtbaar is een boom met rechts ervan een man met een lange baard, gekleed in een pij. Mogelijk slingert een slang om de boom. Gaat het hier om God en de bekende boom uit het paradijs??
Dit keer geen duidelijke spreuk met de initialen van de uitgever. Onderaan de tekening lijken wel letters te staan, maar ik kan er geen woord uit halen. Wie wel?

Het betreft de tweede druk van het boek uit 1934

Geen opmerkingen:

Een reactie posten