Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 7 februari 2014

BOEKOMSLAG: GRATIS...VOOR NIKS

Een klein boekje (15x9cm), eigenlijk meer een brochure, uitgegeven door de Spaarbank voor de stad Amsterdam. Het bevat vele gratis activiteiten die de stad te bieden heeft, zoals alle adressen waar gemeentepils getapt wordt uit de zgn 'happertjes' en schipperspompen, een gratis maaltje vis uit de grachten (zonder vergunning als u onder de 14 jaar bent), de adressen van de urinoirs waar de heren terecht kunnen voor een kleine boodschap (voor de dames geen gratis voorziening!!) en zo gaat het nog een tijdje door. Het is niet duidelijk of het grappig bedoeld is, maar geheel serieus kan ik het niet nemen.

De omslag is opvallend jaren '70. Er wordt nergens een jaartal genoemd of een ontwerper. De voor- en achterkant vormen een geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten