Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 28 februari 2014

SPITZWEG - DER ARME POET

Een puzzel naar een schilderij van Carl Spitzweg (5 februari 1808 – 23 september 1885).
Spitzweg was een Duitse kunstschilder en dichter en wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars uit het Biedermeier-tijdperk (ruwweg van 1815 tot 1848). De afbeelding die voor de puzzel is gebruikt heet `Der arme Poet´ en is geschilderd in 1839.
De doos meet 34x22cm en als je de 500 stukjes tellende puzzel in elkaar hebt gelegd, krijgt de afbeelding een formaat van 49,5x36cm.
Het is een uitgave van ASS, wat staat voor Altenburg-Stralsunder Spielkartenfabriken AG, gevestigd in Stuttgart. Datum van uitgave is onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten