Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 9 november 2014

LOURDES 82: MINI MEDAILLES

Tja, hoe noem je zoiets? Een medaillon? Er zal wel een Nederlands woord voor zijn. Een hangertje? Een klein kleinood, bedoeld om aan een ketting te maken voor om je nek of pols. Enfin, twee stuks in de originele verpakking. Best geinig.


De linker is in het Nederlands met de overtuigend wervende tekst: "Alle die deze medaille zullen dragen, zullen grote genaden ontvangen; deze genaden zullen overvloediger zijn naar mate het vertrouwen waarmee men haar draagt". De rechter bevat in vier talen de tekst "Onze Lieve Vrouw van Lourdes bid voor ons.". De linker medaille is uit 2006. De rechter heeft geen jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten