Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 24 november 2014

SINTERKLAAS 2014 - 5: VROOLIJK St. NICOLAAS-FEEST

Tamelijk grote (24x34cm) zangbundel, maar niet dik, uit het interbellum. 'Vroolijk St. Nicolaas-feest: 20 oude en nieuwe St.Nicolaas-liedjes. Samengesteld door H.A. Almoes, Hoofd eener school te Amsterdam'. Uitgegeven door Cor B. Smit's Muziekhandel te Amsterdam. Helaas bevat het geen datering, maar aan de belettering te zien moet het uit de jaren '20 of '30 stammen. De tekeningen zijn gemaakt door Daan Hoeksema (1879-1935), zodat het dus in elk geval gemaakt is vóór 1935.


Aan de binnenzijde enkel teksten met de bladmuziek. Hoeksema heeft van elke titel een klein kunstwerkje gemaakt.
Merk op dat in enkele titels de naam vam de heiligman is veranderd in de loop van de jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten