Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 26 november 2014

SINTERKLAAS 2014 - 6: ZIE GINDS KOMT DE STOOMBOOT

Dun boekje met liedteksten en tamelijk primitief getekende illustraties, volledig afwijkend van de voorkant. De voorkant is getekend door J.C. van Hunnik (1925), een tekenaar waarover ik op internet niets kan vinden. Ook de datering is door de universele stijl lastig te bepalen, maar ook gezien de geboortedatum van Van Hunnik lijkt me jaren '50 (of zelfs later) heel waarschijnlijk. Uitgeverij Mulder uit Amsterdam bracht het op de markt onder catalogusnummer 1706 A. Er wordt geen jaar vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten