Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 11 april 2017

DISNEY DINSDAG: VERHALEN... 2

In de jaren 50 en 60 zijn er een reeks kleine boekjes uitgegeven (enigszins in de sfeer van de Gouden Boekjes) met verhalen rond Disney-figuren, zoals bijvoorbeeld deze (klik HIER).

Deze boekjes zijn lastig te vinden. Het is waarschijnlijk mede daarom dat ze zijn heruitgeven in verzamelalbums. Drie in totaal. Vandaag deel 2, aangezien ik die onlangs vond in de plaatselijke kringloopwinkel.
De voorzijde is bijzonder sfeervol. Deze sfeer loopt door op de achterkant van het boek.
Erg gezellig getekend. Maar de tekenaar heeft de smaak te pakken, want op het schutblad gaat het onverminderd verder (voor- en achtein overigens wel dezelfde plaatjes).
Het boek telt 5 verhalen:
- De trein
- Heer in het verkeer
- Veiligheid voor alles
- Donald en de Heks (duidelijk geïnspreerd op een verhaal van Carl Barks!)
en
- De zeilboot
Dit laatste verhaal is in Nederland verschenen als Happy boekje deel 10.
Maar dat even ter zijde.

De Verhalenbundel deel 2 is een uitgave (in harde kaft) van Amsterdam Boek. Er wordt geen jaar vermeld. Op de titelpagina ook weer enkele tekeningen, maar dit keer zijn het herhalingen, maar evengoed bijzonder gezellig en sfeervol gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten