Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 7 april 2017

JAMBOREE-LIEDJE (2)

Op vrijdag 18 november 2016 plaatste ik een stuk bladmuziek van het Jamboree liedje uit de jaren '30. Muziek en tekst van Jan Schaap. Klik HIER voor het bericht. De tekenaar van het voorblad had duidelijk een monogram achtergelaten, maar ik wist niet hoe ik die moest lezen.

Verzameloord bezoeker Hans Schutte wist het antwoord. Op 18 maart j.l. stuurde hij een mail naar hetverzameloord@gmail.com met de oplossing: Jan Lutz (1888-1957). Lutz heeft een wikipedia pagina.


Toevallig (of niet) kwam ik in een boek een illustratie tegen van het boek 'Jan - vier Amstedamsche jongens naar de Olympische Spelen' door Jaap van Baren uit 1929. De tekening is gemaakt door Jan Lutz, met (duidelijk) hetzelfde monogram linksonder.

Bedankt Hans Schutte voor deze aanvulling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten