Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 2 mei 2017

DONALD DUCK OP DE KERMIS

Een wat vreemd boek (17x26cm) met de titel Donald Duck op de kermis, terwijl het zich voornamelijk afspeelt in een circus.
Ik ben een grote fan van Donald Duck tekenaar Carl Barks, maar realiseer mij uiteraad ook wel dat niet iedereen hetzelfde tekent en dat niet alle tekenaars even goed zijn, maar deze (onbekende) illustrator gaat mijnsinziens toch wel erg ver in de min.
Maar het vreemde is dat - ondanks de beroerde gelijkenis van de Ducks - de tekeningen best een goede sfeer hebben. En dan ben je snel geneigd door de kwaliteit heen te kijken.
Deze uitgave telt 13 tekeningen, verdeeld over 20 blzz. Daarvan drie voorbeelden.


De oorspronkelijke Amerikaanse versie is uit 1970. Deze Nederlandse bewerking is in 1971 uitgebracht door De Geìllustreerde Pers N.V. uit Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten