Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 19 mei 2017

KUIFJE: DE ZONNETEMPEL

Uiteraard ken ik de 22 reguliere stripboeken van Kuifje en ben ik op de hoogte van de boeken naar aanleiding van de verfilmde verhalen, maar dit zei me toch zo gauw even niks. Wel erg leuk.
Op de achterkant staan alle boeken van Hergé vermeld, met uitzondering van deze. Best vreemd eigenlijk, of zou het boek dat je in handen hebt er nooit bijstaan?
Het geniete boek (20x26cm) telt slechts 18 pagina's exklusief het titelblad.
Elke bladzijde bevat zes scenes uit de film met eronder een tekst. De tekenfilm wordt dus feitelijk samengevat in 108 shots. Hier een voorbeeld.
Het is in 1976 uitgegeven door Casterman, maar wel exklusief voor Ariel in Haarlem. Dus waarschijnlijk als een soort reklame-produkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten