Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 25 augustus 2011

JIMMY SANGSTER

Zojuist kwam mij ter ore dat afgelopen vrijdag (19 augustus) Jimmy Sangster is overleden. Jimmy wie? Jimmy Sangster (1927), één van de belangrijkste mannen in de Hammer filmstudio van 1955 tot 1972.
Hij heeft er aan 26 films meegewerkt, meestal als schrijver, vaak als regie-assistent, soms als producer en 3 keer als regisseur (The Horror of Frankenstein, Lust for a vampire en Fear in the Night).
Hij is onder andere de bedenker van Dracula's terugkeer in 1965, nadat deze was vernietigd in 1958: Zijn as verzamelen, vermengen met vers bloed en klaar is Chritopher Lee voor een nieuwe film. Dit zou menig keer worden herhaald.

Jimmy Sangster is 83 jaar geworden.

Voor een uitgebreid levensoverzicht (in het Engels) klik HIER.
Voor een overzicht van al zijn films klik HIER (IMDB).

1 opmerking:

  1. Thank you for some other informative website. Where else may just I
    get that kind of information written in such a perfect way?
    I've a project that I am simply now operating on, and I've
    been at the glance out for such info.

    Also visit my blog post - web site ()

    BeantwoordenVerwijderen