Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 10 augustus 2011

NEDERLANDSE ONDERWIJS TELEVISIE

In de serie Nederlandse televisiesingels op HET Verzameloord vandaag de Nederlandse Onderwijs Televisie (NOT), een voormalige Nederlandse educatieve omroep. De NOT werd in 1965 opgericht (na enkele jaren van experimentele uitzendingen) en richtte zich op de hogere klassen van het Lager Onderwijs en het Middelbare Onderwijs. De lagere klassen van het toenmalige Lager Onderwijs kregen een aantal jaren later de mogelijkheid speciale Onderwijstelevisie programma's te bekijken. Er werd samengewerkt met Teleac, de RVU en de NOS.



De singels van de NOT waren bedoeld als educatief begeleidingsmateriaal bij de lessen. In onze huidige tijd met DVD, CD en mp3 nauwelijks nog denkbaar. Volgens Minigrooves zijn er 11 singels uitgegeven, allemaal medio jaren '70. Ik heb er 'slechts' zes. Hieronder vindt je de hoezen (voor- en achterkant). Van de singel "Spel doen alsof" heb ik twee verschillende voorkanten. Voor de volledigheid plaats ik ze beide.









Drijvende krachten achter "Spel doen alsof", "Dieren om je heen", "Spelraam" en "3-4 uit de maat" waren acteur Louis Lemaire en componist/arrangeur Bert Nicodem. De singel "We leven ervan" werd geschreven door Hans Peters Jr. en gezongen door Sandra Reemer. "Ik word groter" heeft teksten van Ton Smits, muziek van Jos Timmer.




In 1996 fuseerde de NOT met Teleac tot Teleac/NOT. In september 2009 liet de fusie-omroep het achtervoegsel NOT weer los en ging verder als Teleac. (Bron: Wikipedia). Wil je meer weten over onderwijstelevisie, kijk dan hier.

Op de singels ontbreekt vreemd genoeg een jaaraanduiding.





Volgende week woensdag: Oebele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten