Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 24 augustus 2011

OKKIE TROOY

Okkie Trooy (Jaap Maarleveld) is de hoofdrolspeler in de TV-serie De Avonturen van Okkie Trooy (AVRO, 1962-1964), waarvan 27 afleveringen zijn gemaakt en waarvan slechts 1 singeltje is uitgebracht (Philips, RF 314 083).
Op de voorzijde staat een uitgebreide versie van de beginleader: Kijk zo'n hoedje nu eens aan (muziek van Joop Stokkermans en tekst van Henk Meyer jr., die ook de serie heeft geschreven).
De B-zijde beschrijft het beroemde koffertje van Okkie: 'n Koffertje vol krentenbollen (dezelfde credits). Als hij hem zelf openmaakte zaten er krentenbollen in, als iemand anders dat deed was de koffer leeg.
De serie had naast Jaap Maarleveld veel bekende spelers, waaronder Piet Hendriks, Willy Ruys, Siem Vroom, Rudy Falkenhagen, John Leddy en Simone Rooskens als de mooie Loki Loki.

Tot slot de beginleader, waarin niets over de inhoud van de serie wordt prijsgegeven. Wie dat wil weten kan het beste even HIER kijken.

Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Op zoek naar Yolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten