Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 31 augustus 2011

OP ZOEK NAAR YOLANDA

Het singeltje (Dureco, 4959) dat is uitgebracht naar aanleiding van de TV-serie Op zoek naar Yolanda (VPRO, 1984), geschreven en geregisseerd door Wim T.Schippers, die ook het lied op de A-kant (is gelijk aan de leader van de serie) ten gehore brengt, in de persoon van Jacques Plafond. De muziek is van Clous van Mechelen.


De B-zijde is ook geschreven door Plafond/van Mechelen, maar wordt nu gezongen door de tweede, onder het pseudoniem Jan Vos.
Rik Rollinga (Kenneth Herdigejn) ziet op een treinstation een mooie vrouw, maar verliest haar uit het oog. In de 6 afleveringen die volgen gaat hij op zoek naar deze mysterieuze schoonheid, die hij Yolanda (Karin Vonk) noemt. Uiteindelijk blijkt ze een kamer boven hem te wonen.



De serie werd bevolkt door de vaste gasten van Schippers, waaronder:


Dolf Brouwers (Sjef van Oekel)


Cees Schouwenaar (Henk Pal)


Truus Dekker (Loes de Wilde)


Mimi Kok (Gé Braadslee)


en Rob van Houten (Boy Bensdorp)
Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Paulus de Boskabouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten