Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 2 oktober 2011

TOP SCORE

Het spel naar aanleiding van de populaire TV-quiz Top Score (1993-1995), afwisselend uitgezonden door de KRO en de NCRV. Het wordt ook wel Pyramide-spel genoemd en naar aanleiding daarvan is de doos driehoekig (de bodem is 47 cm lang) uitgegeven door Otto Simon in Almelo.




De bedoeling van het spel is om - door toevoeging van een letter - telkens een langer woord te maken. Die letters mogen daarbij wel steeds in een andere volgorde staan, zoals: top, stop, stoep, poetst en protest. Deze laatste is uiteraard het lastigste, maar die levert dan ook de meeste punten op.

Het spel is een produktie van TFL spellen in Deventer en heeft artikelnummer 610-1000. Een jaartal zijn ze vergeten te vermelden, maar dat zal wel liggen ten tijde van de TV uitzendingen, halverwege de jaren 90.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten