Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 13 juli 2012

GAINSBOURG FILMS 4/6: EQUATEUR

Vandaag de vierde film uit een reeks van 6 films die Serge Gainsbourg (1928-1991) heeft geregisseerd: Equateur uit 1983. Het is zijn tweede avondvullende bioskoopproduktie.
De jaren dertig van de 20ste eeuw. Een jongeman hoopt fortuin te maken in Frans-Equitoriaal Afrika, waar hij al snel verliefd wordt op een doortrapte avonturierster en moordenares, die hem vervolgens zonder illusies doet terugkeren naar Europa.

Ik heb 1 poster.
Vreemd genoeg is er van deze film nooit een soundtrack uitgebracht, geen LP en geen singel. Dit laatste gebeurde toch veelvuldig met Franse produkties. De film is - bij mijn weten - ook nooit uitgekomen op video. Er schijnt ondertussen wel een DVD van te bestaan, maar die is (nog) niet in mijn bezit.

De volgende film in deze serie is Charlotte for ever uit 1986.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten