Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 27 juli 2012

GAINSBOURG FILMS 5/6: CHARLOTTE FOR EVER

Vandaag de vijfde film uit een reeks van 6 films die Serge Gainsbourg (1928-1991) heeft geregisseerd: Charlotte for ever uit 1986. Het is zijn derde avondvullende bioskoopproduktie. Ditmaal speelt hij zelf de hoofdrol, met zijn 15-jarige dochter Charlotte naast hem.

De film draait om een man die zijn vrouw heeft verloren in een absurd ongeluk. Zijn dochter verwijt hem er schuld aan te hebben. Speelt nagenoeg helemaal af in de studio, waar veel moeite is gedaan om het huis van Gainsbourg na te maken.

Bij mijn weten bestaan er twee posters van deze film, maar dat zullen er ongetwijfeld meer zijn.


 Zoals vrijwel steeds heeft Gainsbourg voor deze film ook de muziek geschreven. Enkele instumentale stukjes, waar hij later teksten op heeft geschreven. Deze gezongen versies zijn uitgebracht op een solo LP van Charlotte met de filmtitel als naam.

 Dit is dus niet de soundtrack van deze film. Er staan geen instrumentale tracks op. Om weer te geven wat Gainsbourg doet met de muziek uit deze film als voorbeeld het nummer Plus doux avec moi, eerst de instrumentale versie, getrokken uit de film. Vervolgens de vokale versie van Charlotte & Gainsbourg.
Ditzelfde is gebeurd met het nummer Charlotte for ever, dat in 1986 op singel is verschenen met bijbehorend filmpje.
En ook aan dit nummer is een instrumentaal stuk voorafgegaan. Wederom een fragment uit de film. Eind jaren 80 is de film uitgebracht op video en inmiddels bestaan er enkele versies op DVD. Hieronder staat er daar een van.
De volgende keer de laatste film uit deze serie van films die door Gainsbourg zijn geregisseerd: Stan the Flasher uit 1990.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten