Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 5 juli 2012

RUUD VAN HEMERT (1938-2012)

Vanmorgen is in zijn slaap regisseur Ruud van Hemert overleden als gevolg van keelkanker. Naast enkele succesvolle speelfilms (Schatjes, Mama is boos, Honneponnetje, Ik ook van jou en Feestje) is hij bekend van de spraakmakende televisieshows rond Fred Haché en Barend Servet, gemaakt voor en uitgezonden door de VPRO aan het begin van de jaren '70. Van Hemert was de zoon van televisieregisseur Willy van Hemert en de broer van muzikant Hans van Hemert.


Op de foto, de voorkant van het tijdschrift HP nr. 3 van 20 januari 1973, het team achter de shows met (v.l.n.r.) Ruud van Hemert, Ellen Jens, IJf Blokker (Barend Servet), Wim van der Linden, Gied Jaspars en Wim T. Schippers. Ruud van Hemert is 73 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten