Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 31 augustus 2012

BOEKOMSLAG PRAKTISCHE ELECTRICITEITSLEER

Een strakke omslag in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid of een late De Stijl voor dit handboek praktische electriciteitsleer door ing. G.J. Harterink. Het boek (of eigenlijk de boeken, want het betreft een serie van vijf) is "ten dienste van electriciens, electromonteurs, machinisten, werkmeesters, machinebankwerkers, scheepsmachinisten, bouwkundigen, bedrijfsleiders en voor allen die de electrotechniek en hare toepassingen wenschen te leeren kennen". Binnenin vooral schama's, maar ook foto's van gebouwen en machines, soms best indrukwekkend! De vijf boeken hebben dezelfde omslag.

De ontwerper van de voorkant heeft een monogram geplaatst midden onder, maar ik kan er niks van maken. Er lijkt een H te staan. Het betreft hier de vierde druk van de boeken uit 1938, maar vermoedelijk hadden de eerdere drukken dezelfde omslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten