Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 10 augustus 2012

FRANCOISE DORLEAC 5/16: CE SOIR OU JAMAIS

Vandaag de vijfde film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): Ce soir ou jamais (1961), geregisseerd door Michel Deville (1931).
Een nauwkeurige en subtiele weergave van de verhouding tussen hart en verstand bij acht mensen, gefilmd in één ruimte, zonder dat het lijkt op een verfilmd toneelstuk. Goed spel van alle spelers.
Er bestaan van deze film in elk geval drie posters en wel de volgende drie.
De muziek is van Jean Dalve, die in zijn loopbaan slechts vier soundtracks heeft gedaan, waaronder dus die van deze film. Er is nooit een plaat van uitgebracht.
Wel is de film op DVD verschenen als eerste in een reeks van boxen met Michel Deville films.
Hieronder een scene uit de film met Françoise Dorleac op een typisch Franse manier, snel en onnavolgbaar (dit laatste ligt niet alleen aan het feit dat de ondertitels ontbreken!)
De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Arsene Lupin contre Arsene Lupin (1962).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten