Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 20 augustus 2012

DE MAN DIE DE MAAN WIL LEASEN


 Ik was onlangs in het Drenths museum in Assen en zag daar bovenstaand schilderij van de schilder Frank Lisser (1959) met de lange titel 'De man die de maan wil leasen - De vervulling'. Het betreft een behoorlijk groot vierluik, acryl en olieverf op paneel uit 1995. Op het eerste gezicht zag ik niets bijzonders, totdat mijn oog viel op Thunderbird 3 (helemaal rechts). Bij nadere beschouwing blijken meer Thunderbirds vertegenwoordigd in de voorstelling. Hieronder de details.

De staart van TB2 is geen fout in de foto, maar een vreemde aansluiting tussen twee panelen. Er lijkt een deel niet aanwezig. Was het oorspronkelijk een vijfluik? Overigens is er op het schilderij nóg een Thunderbird 3. Kun jij hem vinden?

1 opmerking: