Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 5 oktober 2012

FRANÇOISE DORLEAC 8/16: LA PEAU DOUCE

Vandaag de achtste film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): La Peau Douce (1964), geregisseerd door grootmeester François Truffaut (1932-1984).
Een getrouwde litteratuurkenner van middelbare leeftijd moet voor lezingen veel reizen en leert zo een jonge stewardess kennen, met wie hij een relatie begint, maar problemen met afspraakjes, diskretie, generatie- en mentaliteitsverschillen gooien al snel roet in het eten, waardoor de ontmoetingen meer in het teken staan van ongemak en gehaastheid dan romantiek. De ontdekking van de echtgenote - als de relatie al beëindigd is - leidt tot een plotselinge tragedie.
Deze achtste film van Françoise Dorleac is min of meer haar doorbraak  naar het grote werk, maar tevens ook de weg naar het einde.

Er bestaan van deze film minstens 8 verschillende posters, in even zoveel talen.

De film heeft ook in de Nederlandse bioskoop gedraaid. Daar is geen poster van, wel een krantenadvertentie.

De muziek in de film is geschreven door één van dee vaste komponisten van François Truffaut: Georges Delerue (1925-1992). Er is op Philips een EP van verschenen.
PIERRE ET NICOLE
THEME DE FRANCA A LISBONNE RETOUR A L'HOTEL
De film is ook op DVD verschenen.
En deze Franse editie is niet de enige versie die uitgebracht is. Engeland heeft verschillende versies . .
. . . en zelfs in Rusland kan men de film bekijken.

De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is L'homme de Rio uit 1964, van regisseur Philippe de Broca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten