Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 8 oktober 2012

SMURFEN FAMILIE

Ik neem aan dat ze bij Ravensburger wel weten dat de Smurfen familie, voor zover de Smurfen familie van elkaar zijn, meer leden bevat dan de 9 in deze doos.
Ze hebben dus een keuze gemaakt. Daarbij bevinden zich de meest bekende zoals daar zijn de Brilsmurf, de Grote Smurf, de Ruimtesmurf en de Smurfin.
Zoals op de doos (29x14cm) staat aangegeven, gaat het hier om 9 houten puzzeltjes van steeds 4 stukjes, met een gemiddelde hoogte van 12cm. In mijn doos ontbreekt helaas de Luie Smurf.
Op de rode inlay in de doos staan de verschillende figuurtjes nogmaals, nu ongekleurd.
De tweetalige doos (Nederlands/Frans) uit 1983 is waarschijnlijk bedoeld voor de Belgische markt, geproduceerd door het Duitse bedrijf Otto Maier Benelux BV in Amersfoort en gemaakt door het Spaanse bedrijf Sallent Hermanos SA. Kan het nog internationaler?

1 opmerking: