Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 19 oktober 2012

FRANÇOISE DORLEAC 9/16: L'HOMME DE RIO

Vandaag de negende film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): L'Homme de Rio (1964), geregisseerd door Philppe de Broca (1933-2004). Ze schittert naast de Franse superster Jean-Paul Belmondo (1933).
Een dienstplichtige militair gaat in Parijs tijdens zijn verlof op bezoek bij zijn vriendin, die onder zijn ogen wordt ontvoerd. Hij achtervolgt haar en een wild avontuur - helemaal tot in Rio - is het gevolg.

Van deze film zijn minstens 13 verschillende posters in roulatie (geweest).
Voor zover ik weet is er in Nederland niet een eigen poster van uitgekomen. Wij houden meer van het origineel. Daarentegen zijn de advertenties in de kranten wel vernederlandst.

De muziek van de film is geschreven door een van de grootste komponisten uit Frankrijk: Georges Delerue (1925-1992). Er is in zowel in Frankrijk (United Artists, 36045) als in Engeland (United Artists, UEP 1007) een EP van verschenen.
In 2009 brengt het tijdschrift Film Score Monthly een CD uit met de komplete muziek (52 tracks!).

Hieronder enkele thema's van de twee EP's, vandaar dat de titels tweetalig zijn..
EIGHT DAYS LEAVE (1:47)
CHASE TO ORLY AIRPORT (1:04) A LA POURSUITE DE CATALAN (2:16) BOWLING BRÉSILIEN (3:21) ADRIAN ATTACKS (1:17)
De film is ondertussen op DVD uitgebracht, in een serie films van Belmondo.
De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Chasse à l'homme uit 1964, van regisseur Edouard Molinaro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten