Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 26 oktober 2012

JOOP STOKKERMANS (1937-2012)

Afgelopen nacht is in zijn woonplaats Hilversum componist en liedjesschrijver Joop Stokkermans overleden, Stokkermans schreef vele bekende thema's voor Nederlandse televisieseries in de jaren '60 en '70, waaronder Okiey Trooy, Rikkie en Slingertje, Oebele, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer, TiTa Tovenaar, Q en Q, de Bereboot, Pipi Langkous en Rust noch duur. Voor Hamelen schreef hij meer dan 100 liedjes. Joop is 75 jaar geworden.

Op HET Verzameloord altijd al veel aandacht voor Joop Stokkermans. Voor een overzicht, klik hier.

Stokkermans was een geschoold pianist. In 1982 nam hij 'voor de mop' een LP met improvisaties gebaseerd op muziek van bekende componisten zoals Mozart, Satie, Schubert, Schumann en Beethoven. Absoluut geen populaire deuntjes, maar serieus pianowerk. Willem Duys schrijft in de liner-notes dat hij hoopt dat de stukken ooit in druk zullen verschijnen. Bij mijn weten is dat nooit gebeurd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten