Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 23 oktober 2012

POCAHONTAS 3: RAAD JE PLAATJE

Het spel Raad je plaatje is een variant op Memory.
De doos van uitgeverij MB meet 27,5x18,5cm en bevat 30 op dezelfde manier gevormde kaartjes met evenveel ronde plaatjes van de hoofdrolspelers uit het verhaal en een gebruiksaanwijzing.
Er zijn 8 verschillende karakters te onderscheiden: Pocahontas (4x), John Smith (3x), Meeko (4x), Ratcliffe (4x), Flit (4x), Wiggins (4x), Percy (3x) en Kocoum (3x).
Je draait alle 30 kaartjes met de afbeelding naar beneden, goed door elkaar geschud. Door om beurten een kaartje om te draaien moet je proberen 1 plaatje te pakken van Pocahontas, John Smith em Meeko. Als je niet de juiste hebt gedraaid, keer je deze weer om, na hem aan iedereen te hebben laten zien. Als je wel de juiste hebt gekeerd, haal je de ronde afbeelding van het kaartje, dat je vervolgens leeg (en omgedraaid!) weer teruglegt. Wie het eerst de drie figuren bij elkaar heeft is winnaar.
Zoals al gezegd is het een MB spel, uitgebracht in 1995. In Nederland is dat gedaan door Hasbro International Inc. in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten