Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 11 januari 2013

FRANÇOISE DORLEAC 15/16: LES DEMOISELLES DE ROCHEFORT

Vandaag de vijftiende film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967) : Les Demoiselles de Rochefort (1967), van regisseur Jacques Demy (1931-1990). Naast Françoise zien we o.a. in de hoofdrollen Catherine Deneuve (1943), Michel Piccoli (1925), George Chakiris (bekend van de film West Side Story) en de Amerikaanse veteraan Gene Kelly (1912-1996). 
Tijdens de drukte van de jaarmarkt in de havenplaats Rochefort, lopen een caféhoudster en haar tweeling dochters de liefde - waarvoor ze zijn voorbestemd - voortdurend mis. Uiteindelijk komt het uiteraard toch nog allemaal goed in deze sierlijke musical.
Ter promotie van de film bestaan er minstens 14 posters, zowel ou als nieuw. Op de nieuwe is best wrang duidelijk hoezeer Françoise is vergeten ten opzichte van Catherine.
De muziek voor de film is geschreven door Michel Legrand, verschenen op LP.
Al snel is de plaat ook in engelstalig gebied uitgebracht, alwaar de film Young Girls of Rochefort heet.
De komplete soundtrack bevat 21 nummers en duurt meer dan 75 minuten. Als voorbeeld daarvan een fragment uit de film, want deze muziek is stevig verbonden met de beelden. Ik bedoel, de muziek werkt niet goed als je er geen beelden bij ziet. Het fragment toont Françoise Dorleac en Catherine Deneuve. Let wel, de zangstemmen zijn nagesynchroniseerd.
De film is in 1982 in Frankrijk op video verschenen (een uitgave van D.E.C. in Parijs). Tegenwoordig is er ook een DVD van.


Toen ik enkele jaren geleden tijdens een vakantie Rochefort bezocht, hadden ze bij de plaatselijke VVV een folder met een wandeling door de stad langs alle lokaties waar de filmopname hebben plaatsgevonden.
Het plein voor het station van Rochefort is vernoemd naar Françoise.

Tot slot nog de trailer van de film.


De volgende (en tevens laatste) film in deze serie van Françoise Dorleac is Billion Dollar Brain uit 1967 van regisseur Ken Russell.

2 opmerkingen:

  1. Indrukwekkend, wat je weer veel bij elkaar weet te verzamelen!
    Wie vind/vond je aantrekkelijker, Katrien of haar zus?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloord-Gastheer20 januari 2013 om 23:15

    Hoi Alman, haar zus natuurlijk, Françoise. Wat denk jij dan.

    BeantwoordenVerwijderen