Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 23 januari 2013

KERMIS IN DE REGEN (1962)

Elke woensdag op HET Verzameloord een vinylsingel van een Nederlandse bioscoopfilm, op alfabetische volgorde.


Kermis in de regen (1962)
regie: Kees Brusse
met: Guido de Moor, André van den Heuvel, Ko van Dijk, Andrea Domburg, Mieke Verstraete, Hetty Blok, Cruys Voorbergh, Kees Brusse, Sacco van der Made, e.a.
componist: Cor Lemaire

singel: Kermis blues
uitgevoerd door Jos Cleber en zijn orkest
trompet-soli: G. Engelsma
geschreven door Cor Lemaire
verschenen op Philips 318 681 PF


Kermis blues
Volgende week:: Kind van de zon (1975)

1 opmerking:

  1. Met Kermis Blues heeft Cor Lemaire op meesterlijke wijze een wijdse schemerige dreigende sfeer in filmmuziek weten te vertalen, prachtig vertolkt door Orkest Jos Cleber. Lemaire was o.m. componist/pianist van Louis Davids, Fien de la Mar, Wim Kan en Annie M.G. Schmidt. Veelzijdig als hij was componeerde hij zowel het hilarische 'Ali Cyaankali' alsook de liefdesverklaring 'Ik zou je in een doosje willen doen'. Lemaire was tevens medeoprichter van de Amsterdamse Kleinkunstacademie.

    BeantwoordenVerwijderen