Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 23 december 2009

LOURDES 1: SCHARNIEREND GROTJE


Kerst is natuurlijk niet alleen vrolijkheid en eten. Het gaat weliswaar over de geboorte van Jezus, maar een religieus tafereeltje uit Lourdes - waar de moeder van Jezus verscheen aan Bernadette - is op zijn plaats. Een miniatuur grot met de vaste onderdelen (Maria, Bernadette en schapen), die je open kunt maken om de binnenkant beter te bekijken. Leuke kitsch. Nog 1 dag voor kerst.

1 opmerking:

  1. heb je Kurt Tucholsky's Pyreneeënboek wel eens gelezen? Die waanzin was in de jaren dertig van de vorige eeuw misschien nog wel erger dan nu. Zelf was ik er omstreeks 1995, en heb het allemaal met stijgende verbazing aangekeken.

    BeantwoordenVerwijderen