Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 23 december 2009

MICHAELIS

De Deens/Duitse tekenaar en illustrator René Michaëlis (1902-1974) is in Nederland totaal onbekend. Toch heeft hij menig kinderhart vanaf 1964 sneller laten slaan met zijn ontwerpen voor puzzels die gemaakt werden door Simplex en later door Tom Tas en Pinkwin. De onderwerpen waren apen, poezen, ruimtevaart, boerderij en nog veel meer (in een later stadium kom ik hier nog op terug).




Ook heeft hij (voornamelijk in Denemarken) kerstkaarten getekend en wat is mooier dan nu - ruim een dag voor de 25ste - enkele voorbeelden daarvan te tonen. Vermoedelijk geen witte Kerst, dan maar een vrolijke.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten