Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 15 februari 2013

BOEKOMSLAG: LIMBURGSCHE VERHALEN (1922)

Limburgsche verhalen van Marie Koenen uit 1922. Marie Koenen (1879-1959), dochter van Mathijs 'woordenboek' Koenen, schreef negen boeken tussen 1912 en 1949. Deze bundel verhalen is haar zesde. Hoewel daterend uit 1922 is de stijl van de omslag niet typerend voor die tijd. De stijl is meer Jugendstil, een stroming die meer dateert uit de tijd van rond de eeuwwisseling. Het is een deel uit de reeks Nederlandse Bibliotheek, die in 1922 wellicht nog de omslag gebruikte van jaren eerder. De titelbladen IN het boek tonen echter een mengeling van klassieke Jugendstil en een abstracte vormentaal, zoals die wel in de jaren '20 werd toegepast. De zwart-wit titelpagina's zijn gesigneerd met HH. Wie is deze HH?

 

Het boek is een uitgave van de Maatschappij voor goede en goedkoope lectuur - Amsterdam in de serie Nederl. Bibliotheek onder leiding van L. Simons

1 opmerking:

  1. De zwart-wit titelpagina's zijn gesigneerd met HH. Wie is deze HH?
    De boekband is trouwens ook gesigneerd met HH. De signatuur is van Herman Hana (1874-1952)

    BeantwoordenVerwijderen