Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 8 februari 2013

PETER GILMORE (1931-2013)

Eerder deze week (3 feberuari) is in London de Engelse akteur Peter Gilmore overleden. Peter Gilmore is in ons land vooral (of misschien zelfs alleen maar) bekend vanwege zijn rol als kapitein James Onedin in de TV-serie The Onedin Line, dat 9 seizoenen gedraaid heeft met 91 afleveringen (1971-1980).
Gilmore is in zijn leven driemaal getrouwd. Zijn laatste echtgenote was Anne Stallybrass, de vrouw die 9 jaar zijn televisie-gemalin was geweest.
Naast het spel in tientallen series en films, zoals de pikante Carry On-reeks en de horrorklassieker The Abominable Dr.Phibes (1971), heeft Peter Gilmore enkele LP's volgezongen. Toch zal hij de geschiedenis ingaan als James Onedin en daar was hij uiteindelijk niet rouwig om.
In mijn kast vond ik de volgende singel uit 1979 (GIP GS 4020).
Op de achterzijde van het hoesje de LP waar dit nummer vanaf is gehaald. Daar wordt nog een duidelijke link gelegd met de serie.
THE BOY FROM ROTTERDAM


Peter Gilmore is 81 jaar geworden.

2 opmerkingen:

  1. Die koppige James Onedin werd heel overtuigend neergezet door Peter Gilmore. 81 jaar is een mooie leeftijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens eindigt 'The boy from Rotterdam' met een happy end, en dat kun je van het originele Ketelbinkie niet zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen