Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 20 september 2013

BOEKOMSLAG: HUIS-, TUIN- EN COCKTAILFEESTJES (1958)

Heerlijk jaren '50 ontwerp over een destijds hip onderwerp. Hoe geef je een leuk feestje? Zou nu eigenlijk nog steeds in geen enkel huishouden mogen ontbreken. Huis-, Tuin- en Cocktailfeestjes van ene B.W.F. Dagevos (M?/V?) uit 1958. Dat jaartal zegt niet zoveel. Een citaat uit het voorwoord: "Men verkeert vaak, ten onrechte, in de veronderstelling dat het [organiseren van een feestje] altijd een 'dure' geschiedenis zal worden. Dit hangt echter hoofdzakelijk af van de wijze waarop u één en ander organiseert, hoewel wij niet willen verbloemen, dat - vooral met de steeds stijgende prijzen van het gedistilleerd - om nog maar te zwijgen over delicatessen - er soms een flink gat in het budget wordt geslagen. Toch kan met eenvoudige middelen en met niet al te dure dranken vaak een geslaagder feestje gehouden worden, dan bij ongeorganiseerde fantasieloze champagnefeesten en cocktailparties het geval kan zijn". Best weer modern.


De omslag en de zwart-wit illustraties aan de binnenkant zijn van Rein van Looy (1910-1994). Wikipedia schrijft over Van Looy enkel: Over zijn opleiding zijn geen bijzonderheden bekend. Hij was een zeer bekende illustrator en boekbandontwerper van kinderboeken, waaronder Pinkeltje. Ook voor andere boeken maakte hij ontwerpen zoals omslagen voor gebonden uitgaven van Havank. Hij deed dit onder het pseudoniem Tanner.

Uitgeversmaatschappij C.A.J. van Dishoeck te Bussum, 21x14cm, 80 bladzijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten