Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 10 september 2013

POCAHONTAS 46: HET GEZELSCHAPSSPEL

Vandaag bijna het laatste item van Walt Disney's Pocahontas uit 1995: Het Gezelschapsspel. Vreemde naam voor een spel. Zijn niet alle spelen gezelschapsspelen?
De zeer grote doos (51x26cm) is op de markt gebracht door MB (nr.14292 104) en geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar.
Het is niet zomaar een spel. Voordat je het kunt gaan spelen, ben je de nodige tijd kwijt aan het opzetten en in elkaar sleutelen van het spelbord. De doos is dan ook aardig gevuld met onderdelen.
De basis van het speelveld is 75x49cm. Dus een niet al te kleine tafel is een voorwaarde om dit spel naar behoren te kunnen spelen. Dan bouw je een waterval (zonder echt water!) een boot en een hut.
Er wordt niet gespeeld met een dobbelsteen, maar met een draaischijf.. . 
...en er zijn slechts twee 'spelers'.

Op de onderkant van de doos staat een beknopte beschrijving.
In de doos zit de uitgebreide handleiding, met name ook de uitleg hoe alles in elkaar te zetten.
Er wordt nergens een produktiejaar vermeld, maar zeer vermoedelijk de jaren 90.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten