Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 7 juni 2017

BARBIE STRIPBOEK

De wekelijkse avonturen van Barbie het modelmeisje, zoals verschenen in het weekblad TINA, samengebundeld in een boek (23x29,5cm) van 80 pagina's.
De tekening op de voorzijde loopt een klein stukje door op de achterkant.
Mooi moment om er één geheel van te maken en enigszins te restaureren en op te pimpen.
Het betreft een doorlopend verhaal, waarvan de tekenaar en schrijver onbekend is. De wekelijkse publikatie is letterlijk overgenomen, vandaar dat er boven elke linker pagina een terugkerende banner staat.
Zoals gezegd is de tekenaar onbekend. Ook het titelblad geeft in deze geen opheldering.
Als voorbeeld van de tekenstijl hierbij twee willekeurige pagina's.
Het is in 1968 uitgegeven door NV Uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem. Op de laatste bladzijde nog even aandacht voor het blad TINA.

Zie HIER op HET Verzameloord voor een ander stripboek van het weekblad TINA: Jane Bond.

1 opmerking:

  1. Mooie reconstructie. Tja, die banner, maar weglaten veroorzaakt ook een vreemde bladspiegel. Wat je soms ziet is dat er op een pagina zonder banner meer witruimte tussen de stroken wordt ingeruimd, maar dat wringt ook met de naastliggende bladzijde. Pagina's verknippen om het in Hollandse uitgaven passend te maken kan ook, zoals gebeurde in de oude Billie Turfstrips. Die opmaak was afgestemd op Britse comics, dus bij plaatsing in weekblad Sjors of in stripuitgaven werden die pagina's opnieuw opgebouwd en werd af en toe een tenenkrommend knullig getekend plaatje tussengevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen