Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 5 juni 2017

SUPERMAN EN BATMAN COMIC

Feitelijk vind ik het een onooglijke kombinatie, maar hij bestaat: Superman en Batman.
Dit is nummer drie uit 1968. De reeks was al begonnen in 1965 (drie nummers). In de drie erop volgende jaren komen ze steevast elke maand uit. Na issue 11 uit 1969 verandert het maandblad van uitgeverij. Vanaf dat moment is de nummering niet meer jaarlijks, maar een doorlopende. Na nr.33 (1971) valt het doek.
Deze reeks is de eerste serie van Batman/Superman comics in Nederland. Op de best wel vreemd vormgegeven achterkant alvast de inhoud van het volgende nummer.
Dit blad telt drie verhalen:
Louise Laan - Louise's korrespondentie-romance
Superboy - De dag waarop Clark Kent zijn haar werd geknipt
Superman en Batman - De drie Super-Slapers

Een naam als Lois Lane vertalen in het Nederlands naar Louise Laan vind ik wel apart. Vandaar hier de eerste twee pagina's van dat verhaal.
Dit album eindigt met een familieportret van Superman.
Voor de niet-kenners staat op de volgende bladzijde uitleg van de personen.

Tot slot nog een gewiekste advertentie op bladzijde 9.
Het 31-tellende maandblad is een uitgave van Vanderhout & Co in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten