Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 11 juni 2017

IN MEMORIAM: ADAM WEST (1928-2017)

Op 9 juni overleed in zijn woonplaats Los Angeles de acteur Adam West, bij het grote publiek bekend als Batman uit de gelijknamige Amerikaanse televisieserie (1966-1968). West werd geboren als William West Anderson, de zoon van een boer en een operazangeres. In 1959, hij is dan al 31, speelt hij zijn eerste rol in een bioscoopfilm The Young Philadelpians. Er volgen enkele andere onbekende films en vele gastoptredens in vooral Westerns (West had een contract bij Warner Bros.). Erg succesvol was hij niet.
Het tij keerde toen William Dozier hem vroeg voor Batman. Naar eigen zeggen was hij onmiddellijk enthousiast. De rol zou de rest van zijn leven sterk beïnvloeden. Na drie seizoenen was West dusdanig getypecast dat hij nooit echt meer een rol heeft gekregen en daarom zijn rol van Batman steeds weer opnam. Eigenlijk heeft hij zo, tegen wil en dank, zijn bekendheid vergroot. Hij speelde Batman of zichzelf.


De laatste jaren genoot hij voor het eerst sinds de jaren '60 enige bekendheid buiten zijn rol van Batman bij een jong publiek. als burgemeester van Quahog met de naam Adam West in de animatieserie Family Guy.

Adam West is 88 geworden
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten