Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 9 juni 2017

KUIFJE: THE AMAZON

Al jaren is er veel te doen om de waarheid in de Kuifje strips. Het is bekend dat tekenaar Hergé zich diep dokumenteerde in de onderwerpen binnen zijn verhalen. Als Kuifje naar Zuid-Amerika afreisde, had je het gevoel dat Hergé er zelf ooit was geweest. Alles kwam echter uit boeken en nu zijn ze bezig zijn gebruikte info weer terug te stoppen in boeken.
In dit Engelstalige boek (22x26cm), geschreven door Martine Noblet en Chantal Deltenre (Engelse vertaling van Maureen Walker) worden 30 vragen gesteld door jeugdige Kuifje lezers. Aan de hand van foto's, en tekeningen uit de strip, worden antwoorden gegeven. Op de achterzijde staat de vragenlijst.
Het boek is in 1995 uitgebracht door Barron's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten